Totaal aantal pageviews

dinsdag 13 september 2011

Vakantie - vervolg

zie 1e deel....
We  zijn de grens over gegaan om de Citadel van Montmédy te bezoeken.  Mijn man was hier tijdens zijn fietstocht al eventjes geweest en was erg enthousiast!  Hij is ook erg geinterresseerd in oudheden en de geschiedenis ervan, dus wij de volgende dag met de auto erheen en ook ik vond het zeer de moeite waard  (vooral om te fotograveren, en ik was niet de enigste) . 
Als je aankomt zie je van ver al de Citadel liggen, van welke kant je ook komt!  Dat verklaart ook zijn strategisch belang van vroeger.   Na twee keer een ophaalbrug  te zijn gepasseerd  reden we binnen en we gingen terug in de tijd!

Montmédy is een dorp en een ommuurde vesting.   Paardestallen en allerlei  ondergrondse tunnels........

nog maar net binnen of ik was mijn man al kwijt..... die zat al ondergronds waar vroeger de gevangenen verbleven!


De tand des tijds............


men zegt dat het hier spookt!

je ziet hier een paar opgeknapte huizen die voornamelijk bewoont worden hippies ..... en kunstenaars....   en bloggers, er staat nog  heel veel leeg !!!
En terwijl mijn man nog ondergronds was... stond ik al op dit pleintje !  geen idee wat dit beeld betekend... aan de voet zag ik halve plastic flessen verwerkt????


Een prachtig uitzicht.          de meeste panden moeten nog opgeknapt worden.....

2 opmerkingen:

 1. Zou je zo'n pandje kunnen kopen, zou er best willen wonen, leuk zo'n oude stadsvesting! Bedankt voor de rondleiding, dit gaat in het nog-te- doen-boekje! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zeker mooi om te bezoeken. Maar wel veel leegstand en panden, die nodig opgeknapt moeten worden. Maar dat is in België vaker het geval, want dat zie ik wel eens op de weblog van Curieuzeneuzemosterdpot. Die laat soms ook hele series zien. Helaas is ze nu met web-log niet te zien.
  Je hebt manlief toch wel weer teruggevonden!!
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen