Totaal aantal pageviews

zaterdag 22 oktober 2011

vijg...

Ik zag steeds vaker vogels  richting zuid-gevel vliegen   en ging zelf eens kijken,    ze waren dus al heerlijk aan het smikkelen van de  vijgen!   er zitten een stuk of tien rijpe vruchten aan en die weten ze toch snel te vinden, de overige worden ook niet meer rijp.    Ik heb wat van de struik/ boom geplukt en vond ze wel een foto waard....5 opmerkingen:

 1. Toch wel een tikje bijzonder dat ze rijp geworden zijn. Waarschijnlijk heb jij de (groene) honingvijg. Wij hebben de blauwe vijg en oogsten 2 x per jaar.
  Wel mooie foto's Diny.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een lekkere vruchten zijn dat toch, hier zie je bijna nooit vers, maar kreeg ze onlangs in Groningen bij het ontbijt, heerlijk! Ach wat jij hebt met de vijgen hebben wij met de druiven, de merels zijn er allemaal gek op en ook andere vogels doen zich daar te goed aan en dus moet wij een net hangen om zelf ook een beetje te hebben!
  Fijne dag
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Op mijn balkon staat sinds enkele jaren een vijg in pot, en heb vorig jaar voor het eerst geoogst. Nu ben ik nog steeds aan het plukken, er hangen nog een paar te wachten. Ze zijn heerlijk van smaak!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mmmmmm...dat lijkt me heel bijzonder, als je kunt oogsten van je eigen vijgen. Ik heb Jessie een vraag gesteld over het houden van een vijg in pot op haar balkon. Misschien kan ik er volgend jaar ook toe overgaan om er eentje op de veranda te zetten. Lijkt me leuk, maar dan zal hij daar wel moeten overwinteren.
  groetjes, Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ze zien er smakelijk uit met die rode kleur en kan goed geloven dat de vogels daar op af komen. Zeker nu met de koude nachten willen ze wel wat extra eten.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen