Totaal aantal pageviews

woensdag 19 oktober 2011

Weer thuis.....

We zijn weer thuis na drie heerlijke dagen te hebben doorgebracht in de omgeving van Nijmegen. Ons hotel stond in Berg en Dal.     Bij aankomst maandag en het dumpen v.d. tassen in de hotelkamer zijn we direkt een wandeling gaan maken ,  omgeven door bossen   in een heuvelachtig gebied.  In het park,   behorende bij het hotel,   was een bomenroute uitgezet en hebben die eerst  gevolgd; 

Het was een mooie  wandeling  met en zachte temperatuur

We hebben ook de stad Nijmegen bezocht,   maar viel me tegen, natuurlijk wel  even  de kerk in.....
Verder zijn we ook in  Groesbeek geweest   maar het mooiste vond ik de stad   Kleve  in Duitsland  waar we woensdag waren,    met deze prachtige fonteinen  en in herfsttooi gekleurd park.:
Ja,... we waren dus in Kleve,   en .......... ,vond  manlief,     konden we ook nog wel even doorrijden naar Bocholt!  waar een hele grote "Bike Town"  fietsenzaak was!  (zijn hobby,   en aangezien hij mij al naar een quiltwinkel in Nijmegen had gebracht, ... zo werkt het toch?.......)       en eerlijk is eerlijk, ik had nog nooit zoveel  onderdelen, kleding en fietsen bij elkaar gezien .... succes dus.   Na aankoop van een paar buitenbanden,   fietssokken,  overschoenen  en  bidons  zijn we   richting Enschede gereden om een presentje af te leveren,   daarna nog even bij het in aanbouw-zijnde huis van zoon en schoondochter Ootmarsum  kijken,    in Emlicheim eten,   en weer richting eigen huis. We kijken allebei terug op een paar heerlijke dagen.

3 opmerkingen:

 1. Wat een verrassende stad Kleve, wij waren er ook ooit in de buurt. Destijds vakantie gevierd in Groesbeek, maar nooit op de gedachte gekomen om Kleve te bezoeken. Weer iets gemist dus. Jullie hebben het naar de zin gehad, dat blijkt wel....!
  groetjes, Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zalig hè zo'n paar daagjes ertussen uit! Wij doen het ook graag en al kan ik geen lange wandelingen maken, we genieten volop van de natuur, het landschap en de mooie dingen die we onderweg allemaal kunnen bekijken. Kleve is een heel mooie stad en je hebt er schitterende foto's gemaakt! Misschien moet je de volgende keer een Nijmegenaar naar de mooie plekjes vragen, vaak liggen er prachtige hofjes verscholen in die oude steden. Nu lekker nagenieten, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gezellig er even met zijn tweetjes op uit. En nog mooi weer ook! Kleve ken ik nog wel van de Nijmeegse Fietsvierdaagse. Dat was altijd even flink klimmen in die stad! Nijmegen vind ik toch wel een mooie stad, zeker rondom de Waalkade. En allebei lekker rondgeneusd in een winkel voor je hobbie. Ja voor ons fietsers is zo'n grote fietsenzaak als een snoepwinkel!
  Groetjes en een zonnig weekend!

  BeantwoordenVerwijderen