Totaal aantal pageviews

woensdag 2 november 2011

eigen Novembertuin....

Vanmorgen foto's  gemaakt in eigen tuin en zo hier en daar is er ook nog een bloemetje te zien,  de laatste! had hier vandaag nog even tijd voor want morgen begin ik te rommelen in de keuken, dozen staan klaar. vrijdag wordt de oude keuken er uitgesloopt, zaterdag moet er nog wat aan electra en water gedaan worden. En dan.... wordt er begin volgende week een nieuwe keuken geplaatst!      Maar eh.... ik wil nu nog even een paar tuinfotos plaatsen:

Deze jonge planten gaan volgend voorjaar weer bloeien; links  Digitalis en rechts de vuurrode papaver.....


Deze Verbena "bonarienssis" in de border bloeit nog steeds net als deze roosjes van struikroos "The Fairy".


en dit "prikneusje" zorgt in het voorjaar ook weer voor leuke bloempjes....

ook deze tuingeranium begint al te bloeien in mei en nu is het nov.......

Van de éénjarige Rhodochiton ga ik nog zaaddozen bewaren om die volgend voorjaar weer op te kweken.----------                                       en mijn werk-oppothoekje is al in rust.......

5 opmerkingen:

 1. Ook hier is hard gewerkt in de tuin, zaadbollen verzameld en gedroogd, ook is er weer zaad direct uitgestrooid, dat doet het volgend jaar heus wel weer en vandaag wordt de groene bak geleegd en dan kan hij weer gevuld worden met afgevallen blad, want dat is het nadeel van een bomenhaag, heel veel blad! Maar die extra bloei is wel heel verrassend! Geniet er maar van, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb ook zaadbolletjes afgeknipt van de Rhodochiton. Kijken wat het gaat worden volgend jaar. Het schijnt niet gemakkelijk te zijn, als je Wil mag geloven.....! Je hebt best nog wat te laten zien in de tuin. Sterkte volgende week met de verbouw en nieuwe keuken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, heel bijzonder toch dat er nu weer planten bloeien, die normaal al in ruste zijn. Net als het fluitekruid wat ze op tv lieten zien, zie ik hier ook weer in de bermen opkomen en bloeien! Grappig om bij jou de prikneuzen te zien, want die heb ik nog steeds in de tuin. Ooit van de camping in Zuid-Limburg mee naar huis genomen. Elk jaar staat die in volle glorie te bloeien.
  En de eerste foto is een mooie met de spiegeling in je vijver!!
  Groetjes en reageer nu ook z.g. anoniem.
  Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hé ma! Ziet er weer mooi uit in de tuin hoor! Morgen komen we je grote trots persoonlijke bewonderen.

  Gr. Bastian en Loes

  BeantwoordenVerwijderen